Transportministeren sætter fokus på Plusbussen

Transportminister Benny Engelbrecht er i dag på besøg i Aalborg, hvor han klokken 14.00 i dag bliver fragtet i en minibus sammen med Borgmester Thomas Kastrup Larsen for at besigtige ruten, hvor Plusbussen i fremtiden skal køre gennem Aalborg fra vest til øst for at skabe sammenhæng mellem de enkelte bydele.

En ny højklasset og miljørigtig Plusbus vil fra 2023 tage imod passagerer i Aalborg.
Det specielle ved denne Plusbus-løsning er, at bussen på en del af ruten vil have sin egen busbane, der vil være hurtig ind- og udstigning uden trin, ligesom den vil blive prioriteret i vejkryds. Derudover vil den køre på en jævn overflade uden huller og bump, hvilket skal give passagererne en god rejseoplevelse, og så vil der være tale om komfortable og støjsvage køretøjer med plads til rigtig mange passagerer.

Transportministeren på besøg på Skydebanevej
  • Med plusbussen sikrer vi et attraktivt og grønt transporttilbud til passagererne, som ikke alene vil forkorte rejsetiden, men som også vil give en bedre rejseoplevelse. Ruten vil være med til at løse nogle af de trafikale udfordringer, der eksisterer i Aalborg og forhåbentlig tiltrække flere passagerer til den kollektive transport, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter. Derfor ser jeg meget frem til, at jeg i dag får mulighed for at se dele af ruten, når jeg sammen med borgmesteren stiger ombord i en minibus, der skal fragte os gennem den vestlige del af terrænet.