Plusbus kører test med passagerer

Chaufførerne på Plusbus kører test med passagerer, så de er klar til den 23. september, hvor Plusbus bliver indviet og sat i drift.

Den 23. september ruller Plusbus ud på linje 2, som går fra Væddeløbsbanen i vest til Nyt Aalborg Universitetshospital i øst. Der er allerede kørt en del testkørsler i den nye busbane, så chaufførerne bliver trænet til at køre de knap 25 meter lange busser. Indtil nu har testkørslerne været uden passagerer.

Men den 3., 10. og 17. september bliver der kørt testkørsel i busbanen MED passagerer. Det skal sikre, at chaufførerne mærker, hvordan bussen er at køre, når der er mange mennesker med og dermed mere vægt på. Det er selvfølgelig også for, at chaufførerne får en fornemmelse af, hvordan af- og påstigning udspiller sig ved Plusbus-stationerne, når mange passagerer skal af og på. Der kører også almindelige busser på linje 2 på dage med testkørsel, så passagererne kommer ikke til at møde en Plusbus på alle afgange.

Nye vaner

Passagerer i Plusbus skal vænne sig til, at de ikke kan købe en billet i bussen. Det skal de i stedet gøre på plusbusstationen eller i en af de digitale salgskanaler, der er til rådighed. Det er fx NT Billet app, NTbillet.dk og den nye RejseBillet app. Man kan stadig købe en billet i de almindelige bybusser.

Passagererne skal også vænne sig til noget andet. I Plusbus er der frit flow, og det bliver der også i alle Aalborgs øvrige bybusser fra 23. september. Dvs. at man må stige af og på gennem alle bussens døre på linje 1-19 i Aalborg. Man skal ikke længere forbi chaufføren for at vise sin billet. I stedet tager NT’s kontrollører sig af billetkontrollen.

Udover at af- og påstigning bliver mere fleksibelt for passagererne, er der også en anden fordel. Når chaufførerne ikke længere skal tjekke billetter, og passagererne må gå ind og ud ad alle døre, skal busserne holde i kortere tid ved stoppestederne. Hvis busserne kan spare sekunder ved hvert stoppested, kan der samlet set spares minutter på den samlede tur gennem byen.