Hurtigt, grønt og komfortabelt gennem Aalborg

Tide Bus Danmark er valgt af Aalborg Kommune til at drive kommunens rutenet, når alle busser i kommunen bliver elektriske. Tide Bus står også for at levere de i alt 121 nye eldrevne busser, hvoraf de 14 er Plusbusser. Her fortæller vi, hvilke busser det drejer sig om og hvilke fordele, de nye Plusbusser giver dig som passager.

Aalborgs fantastiske Plusbus er lige om hjørnet
Alle har ventet spændt, men nu kan vi endelig gå i detaljer omkring de 14 nye eldrevne Plusbusser. Bussen er 24,8 meter lang og har plads til hele 155 passagerer. Opbygget med 3 led vil bussen uden problemer komme rundt i byens gader i midtbyen.

Opladningen af batterierne sker på depotet, hvor busserne holder om natten og kræver altså ikke køreledninger langs ruten.

Udover god plads til passagererne, vil der desuden være ekstra plads til barnevogne og kørestole samt mulighed for at tage cyklen med.

For at sikre hurtig ind- og udstigning har busserne 4 styk dobbelte døre. Og hertil kommer så alle de øvrige fordele ved, at Plusbussen er eldrevet. Det er slut med røg og støj i bybilledet, og på en varm sommerdag kan man glæde sig over et kølende klimaanlæg.

De 14 nye Plusbusser:

  • 3-leddede busser
  • 24,8 meter lange
  • Plads til 155 passagerer
  • Plads til barnevogne
    kørestole og cykler
  • Ind-og udstigning gennem 4 brede døre
  • Klimaanlæg

Hvornår kommer Plusbussen?
Sandsynligvis i sommeren 2023 er Plusbussens rutenet færdigt, og de nye 3-leddede busser er ankommet fra producenten. Herefter vil de 14 Plusbusser transportere aalborgenserne gennem den specielt anlagte, 12 km lange strækning fra Væddeløbsbanen i vest til Universitetsområdet og Supersygehuset i øst.

Plusbus-ruten – en helt ny type vejbane
Hele Plusbus-ruten gennem Aalborg er enten helt nyanlagt eller kraftigt renoveret for. at du som passager skal opleve en behagelig og glidende kørsel. Samtidig er Plusbus-ruten tilrettelagt med bløde kurver.

Stationerne er opbygget, så de passer til busserne. Kantstenene ved stationerne er nemlig i niveau med bussens gulv, hvorfra en rampe skyder ud, så kørestolsbrugere og dårligt gående nemmere kan stige ind.

Billetpriserne – dyrere eller billigere?
Plusbussen er helt ny i gadebilledet i Aalborg, men billetprisen kommer til at koste præcis det samme som alle andre 2-zone billetter i Nordjylland. Billetterne købes fremover ikke længere hos chaufføren, men man bruger sit rejsekort, der kan tankes op via sin PC eller på stationen. En af fordelene er naturligvis, at det går langt hurtigere at tage passagerer ind, og turen gennem byen går derfor også hurtigere.

Hvor tit kører Plusbussen?
Plusbussen kan tage dobbelt så mange passagerer med, og der bliver lidt længere intervaller mellem hver bus. Men Plusbussens rutenet er anlagt, så busserne kommer hurtigere gennem byen. Du får altså en kortere rejsetid.

Som det ser ud nu, bliver der syv et halvt minut mellem afgangene i myldretiden. I den travleste myldretid måske kortere intervaller, fordi der evt. indsættes ekstra busser. I almindelig hverdagstrafik er der 10 minutter mellem afgangene. Aften og weekend vil der være 15 minutter.

Rejsetider – hurtigere gennem byen?
Ja! Dels spares der markant tid ved stoppestederne, når buschaufføren ikke skal sælge og kontrollere billetter, og fordi ind- og udstigningen foregår gennem alle bussens døre. Herudover har Plusbussen, på næsten hele ruten, vejbanen for sig selv og bliver dermed ikke hæmmet af den øvrige trafik. Ankomsttiderne ved bussens stoppesteder vil derfor være meget mere præcise.