Flot fremmøde til indvielse af Kennedys Plads

Ét af byens vigtigste knudepunkter, John F. Kennedys Plads, blev i sidste uge officielt indviet af Jan Nymark Thaysen, Rådmand for By og Land i Aalborg Kommune.

-Jeg håber, den flotte nye stationsforplads kommer til at give byens mange borgere, brugere og naboer en masse gode oplevelser, og at ikke mindst brugerne af den kollektive trafik vil føle sig godt modtaget, når de lander her på byens travleste mobilitets-knudepunkt, fortalte rådmanden.

Mange kiggede forbi til is og musik

Rigtig mange mennesker var mødt op for at fejre indvielsen af den nye plads og nyde en gratis is til tonerne af dejlig loungemusik i det flotte solskinsvejr. Allerede kort ført indvielsen kl. 15.00, var der fyldt godt op på pladsen.

Hjem-IS bilen havde drøntravlt med at dele gratis is ud til alle. Godt 5.000 is blev der delt ud på de to timer, som arrangementet varede.

Tanker om den nye plads

Banegårdspladsen har altid været et mødested for byens travle mennesker, der ankommer til byen med ærinder i den centrale midtby… på vej videre.

Med renoveringen her i 2020’erne har det været et stort ønske, at pladsen også bliver et yndet grønt opholdssted for byens mange borgere og beboere.

Grundtanken bag pladsens nyindretning bygger derfor dels på at sikre optimale flow for byens infrastruktur, særligt de mange rejsende med den kollektive trafik, der skal til og fra John F. Kennedys Plads.  

Samtidig er der arbejdet med at underopdele pladsen i tre mindre, fredelige grønne ’øer’, der er omkranset af betonplinte i behagelig siddehøjde, og plantet til med et mix af større træer og buske og frodige stauder.