Anlæg

 

Hvornår vi arbejder i din bydel?

Der er store trafikale ændringer på vej. Aalborg Kommune tager nu tilløb til at begynde anlægsarbejdet på Plusbus, som bliver Danmarks første BRT-forbindelse. Samtidig tager Aalborg Forsyning fat på at renovere Aalborgs undergrund på ruten. Det betyder, at byen står overfor en større renovering de kommende år.

Når frosten er væk fra jorden, begynder Aalborg Kommune at anlægge bustracé, stationer og stationsforpladser, der skal danne ramme om Aalborgs nye højklassede busforbindelse.

Fra foråret 2023, skal de 24 meter lange busser nemlig afløse bybus linje 2, som i dag kører på den populære strækning fra Væddeløbsbanen gennem midtbyen til Universitetet. Det store anlægsprojekt løber over en periode på 4 år, hvor der anlægges knap 12 km busspor og 22 stationer tværs gennem byen.

Bustracéet er opdelt i 14 anlægsetaper og hertil kommer omdannelsen af 11 stationsforpladser, som etableres i årene 2019-2022. Ruten er opdelt, så der kan arbejdes på flere strækninger ad gangen forskellige steder i byen samtidig med, at trafikken kan afvikles på fornuftig vis.

Se hvornår vi arbejder i vestbyen

Se hvornår vi arbejder i midtbyen

Se hvornår vi arbejder i østbyen

Se hvornår vi arbejder i universitetsområdet