Gunnar Nielsen A/S vinder anden anlægsetape på Aalborg Plusbus

Solid erfaring og et konkurrencedygtigt tilbud sikrede Gunnar Nielsen A/S opgaven med at anlægge busspor og nye stationer til den nye Plusbusrute på Bertil Ohlins Vej på strækningen fra Grønlands Torv til Pontoppidanstræde.

Til foråret 2023 åbner den nye Plusbusrute i Aalborg, der skal køre fra Væddeløbsbanen gennem midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital.  

Det store anlægsprojekt løber over en periode på 4 år, hvor der anlægge knap 12 kilometer busspor og 22 stationer tværs gennem byen. Bustracéet er opdelt i 14 anlægsetaper og hertil kommer omdannelsen af 10 stationsforpladser.

I 2019 igangsættes de to første anlægsetaper på ruten. Det første spadestik tages på Skydebanevej den 4. april. Herefter påbegyndes arbejdet med at anlægge det nye busspor på Skydebanevej og Bertil Ohlins Vej.  

Allerede fra mandag den 1. april laves de indledende forberedelser til anlægsarbejdet på Bertil Ohlins Vej og Skydebanevej.

Anlægsarbejdet på Bertil Ohlins Vej

Seks entreprenører har prækvalificeret sig til at byde på anlægsarbejdet på Plusbusruten, og Gunnar Nielsen A/S har vundet etapen på Bertil Ohlins Vej på strækningen fra Grønlands Torv til Pontoppidanstræde. 

Vi ser frem til samarbejdet med Gunnar Nielsen A/S, som har vundet den anlægsetape, hvor vi blandt andet skal bygge de første fem nydesignede stationer. Vi er sikre på, at det er den helt rigtige entreprenør, som har vundet opgaven, og vi glæder os meget til at se de første stationer skyde op“, fortæller Helle Bøhl-Møller, Projektchef for BRT sekretariatet i Aalborg Kommune.

Projektet indebærer en ombygning af strækningen fra Grønlands torv til Pontoppidanstrædet. Vejen skal udvides for at gøre plads til de lange busser, der skal køre på strækningen. Samtidig glæder vi os meget til at skulle bygge de første nye specialdesignede perroner. Herudover skal der anlægges nyt fortov til samkørsels-pladsen på Th. Sauers Vej“, fortæller Gunnar Nielsen A/S´ s adm. Direktør Claus Lønstrup, om deres andel af anlægsprojektet, der indebærer ombygning af en vejstrækning på 2100 meter.

Det er en stor glæde og ære at blive udvalgt til at være en del af dette store projekt og samtidig være med til at binde Aalborg tæt sammen og gøre byen til et “kraftcenter i Danmark,” siger Claus Lønstrup.

Første spadestik 

Den 4. april tages det første spadestik i det store anlægsprojekt, og Aalborg Kommune inviterer i den forbindelse Aalborgs borgere til et arrangement på Skydebanevej 14 ved Vestre Fjordpark fra klokken 14-16.